Ciasto marlenka to ciasto czeskie, którego bezpośrednią inspiracją jest kuchnia ormiańska. Ten charakterystyczny miodownik z orzecham błyskawicznie wzbogacił czeskie słodycze. Powodzenie, z jakim przyjęła te niezwykłe ciasto miodowe Marlenka, kuchnia czeska, zaowocowało rozszerzeniem produkcji o inne smaki ciasta z miodem oraz wprowadzenie now...
Ciasto marlenka to ciasto czeskie, którego bezpośrednią inspiracją jest kuchnia ormiańska. Ten charakterystyczny miodownik z orzecham błyskawicznie wzbogacił czeskie słodycze. Powodzenie, z jakim przyjęła te niezwykłe ciasto miodowe Marlenka, kuchnia czeska, zaowocowało rozszerzeniem produkcji o inne smaki ciasta z miodem oraz wprowadzenie nowych produktów, jak na przykład kulki czekoladowe czy napoleonki. W krótkim czasie okazało się , że ciasto Marlenka jest niebywałym randez vous, gdzie styka się kuchnia ormiańska i kuchnia czeska.
Swój niepowtarzalny smak tort miodowy MARLENKA® zawdzięczają starej ormiańskiej recepturze. Specjalny, karmelowy krem oraz naturalny miód, sprowadzany z "serca" Beskidów nadają wypiekom niespotykaną trwałość bez użycia konserwantów. To własnie dzięki nim miodowniki zachowują swą długotrwałą świeżość.
Tort mleczno - czekoladowy (rownież na bazie miodu) MARLENKA® wypieczony według starej ormiańskiej receptury. Mleczno - kakaowy krem oraz naturalny miód, sprowadzany z "serca" Beskidów, nadają wypiekom niespotykaną trwałość bez użycia konserwantów. To własnie dzięki nim miodowniki zachowują swą długotrwałą świeżość.
Czy to jest również jest również ciasto miodowe? Owszem. Charakterystyczny i jedyny w swoim rodzaju miodownik Marlenka, wywodzący się z kuchni ormiańskiej. Typowe ciasto z miodem z nutą cytryny.
Swój niepowtarzalny smak tort miodowy MARLENKA® zawdzięczają starej ormiańskiej recepturze. Specjalny, karmelowy krem oraz naturalny miód, sprowadzany z "serca" Beskidów nadają wypiekom niespotykaną trwałość bez użycia konserwantów. To własnie dzięki nim miodowniki zachowują swą długotrwałą świeżość
Ciasto czekoladowe (stworzone rownież na bazie miodu) MARLENKA® wypieczone według starej ormiańskiej receptury. Czy to jest również ciasto miodowe? Tak i podobnie jak prekursor Marlenki, typowego miodownika z orzechami, wywodzi się z kuchni ormiańskiej. Ciasto czekoladowe Marlenka było drugim produktem, który wpisał się w kanon kuchni czeskiej,...